Louis van Dijk

Voor Bernd zijn er veel muzikanten die hem inspiratie hebben gegeven, maar er is één persoon die een speciale betekenis voor hem heeft. Deze persoon is de bekende pianist Louis van Dijk. 

Waarom Louis van Dijk zoveel betekent voor Bernd 

Louis werd voornamelijk bekend vanwege zijn populaire pianomuziek. Dit terwijl hij een klassieke opleiding heeft gehad aan het Amsterdams Conservatorium. Met andere woorden, hij was een bijzonder veelzijdig pianist die in verschillende stijlen een uitzonderlijk hoog niveau wist te bereiken. Wat hem misschien nog wel unieker maakte; hij wist deze stijlen moeiteloos met elkaar te combineren. Zo werd een nummer uit de jazz zonder ogenschijnlijke moeite omgezet naar de stijl van J.S. Bach. 

Nu wil Bernd zich op geen enkele wijze op gelijke hoogte zetten met zijn voorbeeld Louis, maar overeenkomsten zijn er wel degelijk. Ook Bernd heeft een zeer brede muzieksmaak. Zo speelde hij al in veel musicalproducties van Stage Entertainment terwijl hij tegelijkertijd de opleiding voor klassiek pianist op het conservatorium in Utrecht volgde. 

Vraag Bernd om een nummer te spelen in de stijl van Bach, Chopin, Mozart of bijvoorbeeld jazz; hij draait er zijn hand niet voor om. Juist deze veelzijdigheid herkent hij zo in Louis van Dijk. 

Tot grote vreugde van Bernd hebben zij elkaar ontmoet en ging een wens van hem in vervulling; samen optreden met zijn voorbeeld, Louis van Dijk! Dit beviel van beide kanten uitstekend en het contact was gelegd. Vele etentjes (met goede wijn, want daar was Louis dol op) en concerten verder mag gerust gezegd worden dat er een vriendschap is gegroeid.

Op 12 april 2020 is Louis overleden. Ter nagedachtenis aan Louis heeft Bernd onderstaande ode voor hem geschreven.